Borvacsora: Egy korty hagyomány, egy falat kultúra

Egy különleges nyári este, ahol az ízek mellett a kulturális örökség és a termőföld karaktere is főszerepet kap. Az ötfogásos borvacsora során Darabont Péter Chef úr a Balaton-Bakony régió legkiválóbb alapanyagaiból készít fogásokat, melyekhez a GAPA Borászat legnemesebb borait kínáljuk.

A borok két történelmi borvidék kivételes adottságú terroirjairól származnak: a Balatonfüred–Száka-hegy nyugati lejtőiről és Tokaj-Hegyalja Szegi várhegyének keleti fekvésű Huza-dűlőjéből. Ezek a tételek nemcsak zamatukban, de történetükben is hordozzák a táj szellemiségét.

Az este helyszíne a Gapa Terasz lombterasza, ahol a hűs erdő ölelésében, a Balaton keleti-medencéjére és a Tihanyi-félszigetre nyíló panoráma mellett élvezheti a vendég a borok és fogások harmóniáját – és a beszélgetések kulturált, időtálló ritmusát.

Egy este, ahol a gasztronómia, a borászat és a táj története egy asztalhoz ül.

Jegyvásárlás

Amennyiben az adott programunk nem ingyenes belépőjegyet vagy online a webshopon vagy személyesen a parkerdő központjában található foodtruck-ban lehet váltani.

Scroll to Top